Confidenţialitate

Aula Bibliotecii Centrale Universitare va găzdui dezbaterea lui Klaus Iohannis

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative anunță că dezbaterea electorală cu jurnalişti, analişti şi comentatori politici, anunţată de prezidențiabilul Klaus Iohannis, se va desfășura marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

SNSPA transmit ce şi-a manifestat “deschiderea de a asigura un spaţiu neutru de desfăşurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, pentru buna informare a opiniei publice şi pentru cultura democratică a societăţii româneşti”.

“Având în vedere anunţul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanţi ai mass-media şi politologi şi în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată. Evenimentul va avea loc marţi, 19 noiembrie 2019, într-un spaţiu neutru politic dar, în acelaşi timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I”, adaugă comunicatul.

Instituţia menționează importanţa comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esenţiale privind modul în care funcţionează instituţiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Preşedintelui României, precum şi direcţiile şi priorităţile care pot contribui la viitorul ţării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public de îndată după ce acestea vor fi agreate de toate părţile implicate în organizarea acestui eveniment.

Într-o conferință de presă convocată din scurt la sediul PNL, Klaus Iohannis a anunţat că va organiza o dezbatere alături de politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

“Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a promis el, care a explicat de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidata social-democrată din turul secund.

“Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul în jurul unor persoane cu probleme penale… A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor, doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor”, a spus Klaus Iohannis.

“Nu accept o dezbatere cu astfel de persoane care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidatul acestui PSD. Eu îmi doresc România fără PSD în structurile de conducere. Nu are decât PSD-ul să stea în poziţie, dacă vrea să se reformeze dacă nu, treaba lor, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD şi nu este loc pentru dezbatere cu un astfel de candidat”, a adăugat candidatul PNL, clasat pe primul loc la primul tur de scrutin.