Confidenţialitate

AUDIO: Pe 22 mai, Dunarea va atinge debitul maxim, de 13.500 de metri cubi pe secunda

Pe 22 mai, debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 de metri cubi pe secundă. Nu există riscul ca apele fluviului să depășescă digurile, dar nu știe cât de rezistente sunt aceastea – a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea, după ședința comandamentului de urgență de la Guvern. El susține că debitul Dunării se va menține la cote ridicate mai bine de o lună. (AUDIO)

Nu se pune problema evacuării populației – ne asigură Liviu Dragnea. El spune că autoritățile sunt pregătite să intervină cu un milion saci de nisip, cu personal şi echipament, inclusiv din judeţele limitrofe celor dunărene. Dacă va fi cazul va fi solicitat şi sprijinul Armatei. (AUDIO)

Deocamdată nu a fost făcut un inventar al punctelor vulnerabile în zona Dunării, dar pentru a preveni dezastrele e posibilă și o intervenție din partea Hidroelectrica. (AUDIO)

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că la Craiova va funcționa un centru de comandă în zilele următoare. De aici vor fi coordate posibile intervenții în zona Dunării, în vreme ce specialiștii vor monitoriza situația de-a lungul digurilor.