AUDIO: Klaus Iohannis, validat ca preşedinte ales de către CCR

La ceremonia solemnă de la sediul Curţii Constituţionale a fost prezent şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.

Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat, după care președintele Curții, Augustin Zegrean a citit actul de validare a alegerilor.

Președintele ales Klaus Iohannis a dat mâna cu toți judecătorii Curții Constituționale, cărora le-a mulțumit pentru validarea alegerilor. Le-a mulțumit și românilor s-au prezentat la urne pe 2 și 16 noiembrie și le-a promis că nu le va înșela așteptările. În discursul său, Klaus Iohannis a spus că e nevoie de modificarea Constituției (AUDIO)

Președintele încă în funcție, Traian Băsescu l-a felicitat pe Klaus Iohannis și i-a spus că speră să obțină, la fel ca el și al doilea mandat de șef al statului. Traian Băsescu a atras însă atenția că mai sunt încă multe instituții care nu au fost reformate și oricând se poate face un pas înapoi. (AUDIO)

Klaus Iohannis se va instala în funcție, la Cotroceni, abia după 21 decembrie, când expiră mandatul actualului șef al statului. Noul președinte își va exercita atribuțiile după ce depune jurământul în fața Parlamentului. El va conduce România timp de 5 ani. Mandatul său va putea fi prelungit doar în caz de catastrofă sau război.