Audieri la DNA Alba

Fostul director al Oficiului de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Alba, Florian Farcaş, răspunde întrebărilor puse de procurori.

20 de persoane, printre care şi fostul director al Oficiului de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Alba, Florian Farcaş, dau declaratii într-o cauză penală privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Fostul director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba, Florian Farcaş, locuieşte într-o vilă ridicată din bani europeni, primiţi de soţia acestuia în cadrul unui proiect privind construirea unei pensiuni agroturistice.

La audieri au fost aduşi şi directorul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru, Marian Ionescu, fost coleg cu Florian Farcaş, dar şi mai mulţi beneficiari de proiecte europene, în special proprietari de pensiuni agroturistice.

Astfel, potrivit procurorilor, Florian Farcaş s-a implicat , în mod direct, sub paravanul unor firme de consultanţă pe care le gestiona prin interpuşi, în întocmirea de proiecte, care, ulterior, au fost aprobate la plată de către colegi ai săi sau chiar de către el însuşi, spun procurorii. In schimb, a primit o parcelă de 600 metri pătraţi în cartierul Miceşti din Alba Iulia si comisioane consistente (de circa 2% din valoarea unui proiect.)