Confidenţialitate

Audieri în cazul iranianului care s-a sinucis la București

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au audiat angajați ai hotelului în care era cazat cetățeanul iranian care s-a sinucis recent.

Criminaliștii au preluat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere.

Primele concluzii confirmă că decesul a rezultat în urma căderii violente.

Fost magistrat, Mansouri Gholam Reza s-a sinucis la 19 iunie, în holul de la parterul unui hotel din București.

În vârstă de 52 de ani, iranianul se afla sub control judiciar în evidenţa Secţiei 1 de Poliţie și aştepta decizia magistraţilor în privinţa extrădării, fiind acuzat de corupţie la Teheran.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era acuzat de luare de mită de 500.000 euro, dar şi de încarcerarea unor jurnalişti independenţi.

Curtea de Apel Bucureşti l-a pus în libertate şi l-a plasat sub control judiciar, o decizie în privinţa extrădării a fost programată pe 10 iulie.

„A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost ridicate mijloace materiale de probă, precum și înscrisuri, a fost dispusă autopsia medico-legală a cadavrului, fiind obținute concluzii preliminare conform cărora moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viața, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condițiile unei precipitări. Au fost audiați mai mulți angajați ai hotelului. Au fost ridicate unitățile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată și autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate”, transmite Biroul de Comunicare al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București, Morteza Aboutalebi, a fost convocat, luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

În discuție a fost cazul Mansouri.

Cu acest prilej, MAE i-a transmis șefului misiunii diplomatice iraniene la București că speța cetățeanului iranian face obiectul unei anchete în desfășurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părții iraniene pe canale oficiale, imediat după finalizare.

Totodată, Bucureștiul și-a exprimat surprinderea față de declarațiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs.

Totodată, MAE a evidențiat deschiderea constantă a autorităților române de a răspunde solicitărilor autorităților iraniene cu privire la cazul lui Gholam Reza Mansouri.