Au sporit rezervele valutare ale BNR

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României se cifrau, la data de 31 mai, la 35,646 miliarde euro, mai mari cu 7,5% faţă de 30 aprilie 2020.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,166 miliarde euro.

”În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: intrări de 8,002 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 3.300 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; ieşiri de 5,512 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, potrivit BNR.

Rezervele internaţionale ale României (valute și aur) au fost de 40,812 miliarde euro, în creștere.

Plăţile scadente în luna iunie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează aproape 98 milioane euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS