Confidenţialitate

Au mai rămas două zile până când pot fi depuse declarațiile unice. ANAF recomandă completarea formularelor online

Cei care nu și-au achitat impozitul pe venit și contribuțiile sociale mai au la dispoziție două zile, adică marți și miercuri, pentru a depune la ANAF declarația unică. Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală le recomandă contribuabililor să apeleze la internet pentru depunerea acestei declarații.

Declarația unică trebuie depusă de persoanele fizice care au realizat individual sau într-o formă de asociere venituri sau pierderi în România ori în străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Potrivit ANAF, declarația trebuie completată până pe 25 mai și de cei care nu realizează venituri, dar care au ales să își achite contribuția de asigurări de sănătate.

Atât prin intermediul declarației unice, cât și prin completarea formularului 230, orice salariat poate alege să direcționeze până la 3,5 la sută din impozitul pe venit pentru susținerea activității a diverse organizații nonguvernamentale.

ANAF amintește că aceste documente pot fi depuse și prin mijloace onlone, atât prin intermediul serviciului Spațiu privat virtual, cât și pe site-ul e-guvernare.ro, pentru care este nevoie însă de semnătură electonică.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea