Confidenţialitate

Au început lucrările pentru refacerea rețelei de termoficare din București. Nicușor Dan a mers pe șantier | AUDIO

Marți au început noi lucrări pentru refacerea rețelei de termoficare. În acest an se va lucra pe 5 tronsoane, de aproape 50 de kilometri. Lucrările pe aceste tronsoane ar urma să fie gata spre finalul anului.

Ca să marcheze începutul lucrărilor, primarul general Nicușor Dan a mers pe șantier, la lucrările care au început pe unul dintre cele 5 tronsone, aflat în Sectorul 5 al Capitalei, în zona Cartierului Ferentari:

„Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta pentru ca să putem începe din primăvara anului viitor tronsoanele pe care le vedeți cu roșu, care sunt pe bani europeni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aici este vorba de o lucrare de aproape 13 km din rețeaua de termoficare:

„Pe șantier, aici, s-au montat niște conducte mai subțiri, care sunt provizorii, prin care serviciul este menținut în continuare, astfel încât să nu se folosească conductele mari pe care se transportă agentul termic. În principiu, mai puțin niște întreruperi de câteva ore nu este cazul să se întâmple.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce aceste tronsoane vor fi gata spre finalul anului, în 2022 ar urma să înceapă lucrările pentru cei 200 km de rețea, care vor fi refăcuți din bani europeni:

„Știm că o zonă foarte afectată este această zonă de est, lucru pe care vrem să-l facem în vara asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele luni, din cauza rețelei învechite din Capitală, avariile la rețeaua de termoficare sunt tot mai dese. Mii de bucureșteni rămân fără apă caldă și căldură zile în șir, până când avariile sunt temporar rezolvate.

  • Lucia Ciocârlie Haranguș