Au început lucrările de reabilitare a sălii de spectacole de la Teatrul Evreiesc / Reprezentațiile continuă la alte teatre bucureștene

Actorii Teatrului Evreiesc vor continua stagiunea. Reprezentațiile lor vor fi găzduite de alte teatre bucureștene. Teatrul Evreiesc va prezenta ultima premieră înainte de vacanța de iarnă, ‘MOTKE hoțul’.

Duminică seară (7 decembrie) s-a jucat ultima piesă, înainte de reabilitarea și modernizarea sălii de spectacole a Teatrului Evreiesc.

Câtă vreme șantierul va fi deschis, reprezentațiile se mută pe scenele altor teatre bucureștene, spune Oana Nae, care se ocupă de promovarea spectacolelor Teatrului Evreiesc – AUDIO.

Deși este monument istoric, sediul Teatrului Evreiesc a fost lăsat să ajungă în stare avansată de degradare.

Clădirea, deținută de o fundație, nu a mai fost consolidată de zeci de ani. În ianuarie, mai multe bucăți din acoperiș s-au desprins în urma unui viscol. În semn de protest, actorii au jucat ‘MAZL TOV & Justice for all’ în stadă – AUDIO.

Primăria Capitalei a decis, în cele din urmă, să refacă acest sediu, cu 2 milioane 500 de mii de euro, fără TVA. Dincolo de lucrările de rezistență, vor fi restaurate și picturile murale.

Actorul Constantin Cojocaru ne-a vorbit despre despre spectacolul ‘Frau Hess’ și grădinile ei, programat marți, 9 decembrie, la Teatrul Bulandra, în care joacă alături de Maia Morgenstern – AUDIO.

De asemena, Teatrul Evreiesc pregătește și ultima premieră înainte de vacanța de iarnă, ‘MOTKE hoțul’ – AUDIO.

Teatrul Evreiesc a devenit instituție de stat din 1948. De atunci, pe scena instituției au fost prezentate peste 200 de premiere.