Au început audierile în dosarul Turceni-Rovinari. Victor Ponta e acuzat de 17 infracțiuni de fals, evaziune fiscală și spălare de bani

Încep audierile în dosarul ‘Turceni-Rovinari’ la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosar în care fostul premier Victor Ponta este acuzat de comiterea a trei infracțiuni.

Primul care ar urma să dea o declarație în fața judecătorilor este Laurențiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari, inculpat în această cauză.

La Instanța Supremă sunt așteptați să se prezinte Victor Ponta și senatorul Dan Șova.

 

 

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpați dacă vor să beneficieze de procedura simplificată, ceea ce presupune reducerea cu o treime a pedepselor dacă își recunosc vinovăția.

Victor Ponta, senatorul Dan Șova și Laurențiu Ciurel au anunțat că nu doresc să apeleze la această procedură și vor să dea declarații în fața judecătorilor.

Avocații celor trei au declarat că vor re-audierea martorilor care au dat declarații la DNA în cursul urmăririi penale și doresc readministrarea probelor.

Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală și spălare bani. Faptele ar fi fost săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocatură ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, Laurențiu Ciurel Dumitru Cristea și Octavian Laurențiu Graure foști directori ai Complexurilor Rovinari și Turceni.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS