Confidenţialitate

Au fost anunțați candidații pentru șefia DNA, a Parchetului General și a DIICOT. Rezultatele selecției vor fi publicate pe 27 februarie

Ministerul Justiției a anunțat candidații calificați la proba interviului pentru șefia DNA, a Parchetului General și a DIICOT. Cu excepția DIICOT, unde s-au calificat câte 3 candidați, la celelalte instituții sunt câte doi candidați. Gabriela Scutea candidează pentru un nou mandat de procuror general, iar Crin Bologa pentru încă un mandat de procuror- șef al DNA.

Actuala șefă a Parchetului General, Gabriela Scutea și Alex Florin Florența, procuror la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sunt cei doi candidați calificați la proba interviului pentru funcția de procuror general al României.

Pe 20 februarie, ei vor susține această probă în fața ministrului Justiției și a comisiei de interviu.

A doua zi, se vor prezenta la interviu cei doi candidați calificați pentru șefia DNA: actualul procuror șef, Crin Bologa și Marius Ionuț Voineag, procuror tot la Direcția Națională Anticorupție.

Pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, s-au calificat Ioana Bodgana Albani, Alina Albu și Oana-Daniela Pâțu, toți procurori în cadrul instituției. Ei vor susține interviurile pe 24 februarie.

Rezultatele selecției vor fi publicate pe 27 februarie pe site-ul Ministerului Justiției.

Propunerile ministrului justiției vor trimise CSM pentru aviz consultativ, apoi președintele României va aproba numirea în funcție a noilor procurori.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Noul ambasador al SUA în România a sosit la București. Kathleen Ann Kavalec vorbește română și a condus misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina