Au aparut primele inregistrari audio in cazul educatoarelor de la gradinita din Constanta ( AUDIO )

În înregistrări se poate auzi cum acestea tratau copiii.

Apar primele înregistrări audio care îi pot ajuta pe anchetatori să-și dea seama de modul în care erau tratați copiii de la grădiniția privată ‘Micul Regat’ din Constanța.

Ies la iveală reacțiile deplasate ale educatoarelor care ar fi trebuit să aibă grijă de mici: acestea îi amenință pe copii cu bătaia și recurg la tot felul de metode pentru a-i face să adoarmă.

Unele educatoare au fost puse deja sub urmărire penală.

Potrivit sursazilei.ro, angajatele centrului educațional își pierdeau deseori cumpătul și țipau la cei mici atunci când nu puteau să-i culce.

Încă de la începutul anchetei, părinții reclamau faptul că educatoarele le dădeau să bea vin copiilor pentru a-i adormi mai ușor și, mai apoi, îi trezeau cu cafea.

Într-o altă înregistrare audio, se aude cum una dintre fetițe este amenințată că va fi tunsă cu forța, dacă nu ascultă indicațiile.

Mai multe angajate care aveau în grijă cei 60 de copii de la centru sunt acum cercetate penal, unele în arest la domiciliu.

Potrivit legii pentru protecția drepturilor copiilor, dacă vor fi condamnate, ele nu vor mai avea voie să lucreze niciodată cu minori.