Confidenţialitate

Au apărut măștile cu CIP

Unele măști pentru profesioniști sunt prevăzute cu cipuri RFID. O companie franceză care comercializează astfel de produse subliniază că scopul cipului este de a stabili de câte ori sunt spălate măștile reutilizabile și NU pentru a urmări oamenii.

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip, recunoscut pentru faptul că a „revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele îmbrăcăminţii.

Potrivit presei franceze, experţii confirmă faptul că unele modele de măşti sunt echipate cu cipuri. Acestea nu au însă rolul de a spiona, ci de a stabili numărul de spălări pentru o mască reutilizabilă. Astfel, să nu fie depăşită limita pentru care sunt certificate. Acest cip înlocuiește de fapt codul de bare prezent, de obicei, pe un produs.

Cei care au gândit sistemul utilizat pentru aceste măști precizează faptul că masca este urmărită şi nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea purtătorului şi mască, subliniază atât autoritățile franceze cât și companiile care au pus pe piață acest tip de produse.