Confidenţialitate

Au ajuns doze de ser antiviperin în țară

Suntem în afara oricărui pericol pentru orice potențial pacient care ar putea fi mușcat de viperă!

În țară au fost aduse doze noi de ser antiviperin care pot fi distribuite spitalelor care se confruntă cu probleme. În perioada următoare, vor veni și alte doze pentru a nu mai ajunge în criză, a explicat la Europa FM directorul Unifarm, Adrian Ionel:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În acest moment în depozitele Unifarm avem stocuri pentru situații de urgență pentru acest ser antiviperin, urmând ca în perioada imediat următoare să mai sosească încă 300 de fiole de ser antiviperin. Această sincopă  s-a datorat nici Ministerului Sănătății, nici Unifarmului, nici spitalelor. A fost vorba de un lot pe care l-am primit ca și comandă, iar acest lot a fost declarat neconform. Câteva zile a durat până am luat un lot nou de la un alt producător, identificarea acestuia făcându-se cu mare greutate deoarece a rămas singurul din lume la acest moment care produce acest ser pentru specificul viperelor din România.”

Chiar astăzi un copil de 10 ani a fost muscat de viperă la Răul Sadului, în județul Sibiu, însa serul antiviperin s-a găsit tocmai la Alba Iulia. Însă și acesta era expirat.