Atletico Madrid a castigat Europa League

Atletico a invins-o in finala cu 3-0 pe Athletic Bilbao

Atletico Madrid este castigatoarea Europa Legue – cel de-al 2-lea trofeu continental dupa Liga Campionilor. Formatia din capitala Spaniei a reusit aceiasi performanta ca in 2010, invingand-o cu 3-0 in finala de pe ‘Arena Nationala’ pe conationala Athletic Bilbao.

A fost seara super-starului columbian Radamel Falcao, care a punctat de doua ori in prima repriza, prima oara in minutul 7 cu un sut perfect exact la viclu, din coltul careului, si a 2-a oara in minutul 34 din fata portii, dupa ce a ridiculizat un fundas al bascilor.

Dupa pauza, Bilbao a facut doua schimbari cu tenta ofensiva, a asediat poarta madrilenilor avand si cateva ocazii mari, la care s-a remarcat insa portarul belgian de doar 20 de ani al lui Atletico: Thibaut Courtois. Scorul final a fost stabilit de brazilianul Diego in minutul 85 dupa o cursa pe care a incheiat-o cu un sut plasat la coltul lung, din alergare. Mai inainte insa, Falcao mai trimisese odata mingea in bara. Atacantul sud-american care a costat 40 de milioane de euro, a devenit golgeterul Europa League cu 12 reusite, bifand aceasta performanta a 2-a oara la rand duca ce si anul trecut marcase de 17 ori pentru FC Porto cu care a cucerit deasemenea trofeul. El intra totodata in istorie ca primul fotbalist castigator al Europa League cu doua formatii diferite. Atletico Madrid isi pune in vitrina a 4-a cupa continentala dupa Europa League in 2010, Cupa Cupelor in 1962 si Supercupa Europei tot acum 2 ani.