Atitudinea Parlamentului fata de solicitarile Justitiei, cea mai mare nemultumire actuala a presedintelui Iohannis

Şeful statului şi-a făcut bilanţul primelor 100 de zile de mandat.

În conferinţa de presă prilejuită de cele 100 de zile trecute de la preluarea mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că cea mai mare nemulţumire a sa la momentul actual este modul în care legislativul continuă să trateze cererile Justiţiei.

În opinia sa, fiecare episod în care anchetele procurorilor sunt blocate în Parlament este un pas înapoi în recâştigarea încrederii publice.

Liderul de la Palatul Cotroceni plănuieşte o nouă rundă de consultări cu partidele politice, după sărbătorile pascale.

Klaus Iohannis nu se aşteaptă ca actualul guvern să devină mai eficient, dar înlocuirea acestuia este sarcina opoziţiei.

‘Orice preşedinte îşi doreşte un guvern al lui, unul cu care poate să lucreze efectiv, şi formal şi informal, în toate problemele care privesc statul. Eu mi-aş fi imaginat că un guvern care vrea să lucreze cu mine. Înainte să prezinte modificări semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, le discutăm şi vedem cu le punem în practică. Asta nu s-a întâmplat, ca şi în alte chestiuni’, a spus şeful statului.

Întrebat despre controversatele acţiuni ale Fiscului din ultima perioadă, Klaus Iohannis a remarcat că ‘exista tendința de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în alta’.

Preşedintele a anunţat că, în lunile următoare, va merge în cât mai multe comunităţi de români din străinătate, considerând că ‘o politică externă puternică şi eficientă înseamnă un stat puternic şi eficient’.

Şeful statului a dat asigurări că nu i s-au propus târguri politice.

Cât priveşte relaţia cu predecesorul Traian Băsescu, Klaus Iohannis spune că între ei nu au existat discuţii.

Actualul lider de la Cotroceni i-a răspuns indirect, criticat fiind că a acceptat numirea lui Eugen Teodorovici la cârma Finanţelor, deşi acesta a votat anterior împotriva ridicării imunităţii parlamentare a colegului Dan Şova. Klaus Iohannis consideră că răspunderea politică pentru nominalizări îi aparţine premierului Victor Ponta.