Atenţionare de călătorie emisă de MAE, după ridicarea nivelului de alertă teroristă în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de călătorie, dupa ce autoritatile din Belgia au ridicat nivelul de alertă teroristă în Belgia. Turistii sunt sfatuiti sa evite locurile aglomerate. Intre timp, trei presupuşi militanţi ai grupării Stat Islamic, inclusiv un belgian, au fost arestaţi în provincia Antalya, din sudul Turciei.

Turistii ar trebui sa evite spatiile aglomerate, cum ar fi salile de concerte, gările sau marile centre comerciale. Si asta pentru ca nivelul de alertă teroristă, pentru orasul Bruxelles, a ajuns la nivelul maxim, 4, ceea ce inseamna ca exista «o ameninţare serioasă şi iminentă»”. De altfel, staţiile de metrou au fost închise, trenurile regionale au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate. Poliţişti şi soldaţi bine înarmaţi patruleaza pe străzile capitalei belgiene. Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3.

Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la Paris, este in continuare cautat. El este banuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi. Acestia din urma au fost arestaţi în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

In Turcia, in provincia Antalya, trei presupuşi militanţi ai grupării Stat Islamic au fost arestati. Printre ei se afla un belgian suspectat că a explorat ţinte pentru atacurile de la Paris.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS