Atentatul de la Charlie Hebdo: 7 arestări preventive

Întrebat care este numărul persoanelor aflate în prezent în arest preventiv, ministrul de interne francez a anunțat la postul Europe 1 că ar fi vorba de șapte.

Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat joi ‘mai multe reţineri’ şi ‘arestări preventive’ în ancheta privind atacul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

Atacul terorist de la Charlie Hebdo

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia satirică Charlie Hebdo.

12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte 11 persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă.

Patru dintre caricaturiştii vedetă, Charb, Cabu, Tignous şi Wolinski, foarte cunoscuţi în Franţa, au murit, precum şi economistul Bernard Maris, care lucra şi la radio France Inter.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei,noaptea trecută. Acesta a fost șoferul care i-ar fi ajutat pe doi fraţi de naţionalitate franceză născuţi la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, şi Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste.

Vezi aici filmul atacului reconstituit din filmările martorilor