Atentat în sud-estul Turciei soldat cu cel puțin 5 morți

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 36 rănite într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o secţie de poliţie din sud-estul Turciei. Printre persoanele decedate s-ar afla o femeie şi un copil.

Echipele de intervenţie caută supravieţuitori printre dărâmături, la locul exploziei din districtul Cinar, în provincia Diyarbakir.
Atentatul nu a fost revendicat, dar autorităţile turce au acuzat militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) – activi în provincia majoritar kurdă.

Bomba a fost detonată la intrarea în secţia de poliţie,însă au fost avariate și clădirile rezidențiale din apropiere, relatează presa turcă.

În urma deflagraţiei, atacatorii au lansat rachete asupra secţiei de poliţie. Confruntări între separatiştii PKK şi armata turcă au mai avut loc în ultimele luni în provincia Diyarbakir.
Anul trecut, oraşul Diyarbakir şi mai multe zone din sud-est au fost inpuse restricţii de circulaţie, în cadrul unei operaţiuni de securitate care a urmat unui atac cu bombă soldat cu moartea a 16 militari şi unei ambuscade a rebelilor în care au murit 14 poliţişti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS