Confidenţialitate

Ateneul Român a devenit parte a patrimoniului european | AUDIO | GALERIE FOTO

Ateneul Român a devenit parte a patrimoniului european. Comisia Europeană a acordat distincţia clădirii pentru rolul avut în istoria şi cultura continentului. Alte 6 situri din Uniunea Europeană au primit această recunoaștere. Ceremonia prin care România va primi oficial această marcă va avea loc pe 17 aprilie, la Anvers, în Belgia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele șapte situri europene care au primit Marca patrimoniului European sunt: Cistercian Landscapes Connecting Europe (un traseu cultural de drumeții lung de 5000 de kilometri care trece prin Austria, Cehia, Germania, Polonia, și Slovenia).

Mănăstirea San Jerónimo de Yuste (din Spania); Muzeul Our Lord in the Attic (situat în Țările de Jos); Teatrul Regal Toone (din Belgia); colecția de poezie epică din folclorul finlandez Kalevala, Satul Sant’Anna di Stazzema din munții Toscanei și Ateneul Român.

Încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, de când a fost realizat, Ateneul Român a devenit un edificiu marcant al Bucureștiului, găzduind numeroase activități cultural-artistice.

Din 1889, clădirea găzduiește Societatea Filarmonică Română (în prezent Filarmonica „George Enescu”), iar din 1958, aici se organizează și festivalul “Enescu”, unul dintre cele importante evenimente de muzică clasică din întreaga lume.

De asemenea, Ateneul a găzduit conferințe publice cu laureați ai Premiului Nobel, scriitori renumiți și profesioniști din întreaga Europă, promovând cultura și știința.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Camera neagră sau sala de banchet cu fresce bine conservate, neatinse de 2000 de ani, descoperită de arheologi între ruinele Pompeiului | AUDIO | GALERIE FOTO