Atena: Criza economică a afectat până și semafoarele

O parte dintre ele nu se mai aprind decât la culoarea roşie.

Haosul domnește în intersecții, iar subiectul este deja tratat și de agențiile de presă internaționale.

Sa conduci maşina la Atena a devenit puţin mai complicat decât de obicei, în contextul în care numeroase semafoare nu se mai aprind decât pentru a indica culoarea roşie, scriu, ironici, jurnaliștii France Presse.

Cum se apropie de un semafor stins, șoferii trebuie să decidă singuri dacă pot trece. Indicatorul verde este de obicei în pană, în cele mai multe intersecții.

Nici ca pieton în Atena nu o duci mai bine. Culoarea verde se aprinde rareori la treceri. Pentru ca situații mult mai grave să fie evitate, la semafoare rămâne în continuu culoarea roșie, astfel încât traversarea devine o adevărată provocare.

Din octombrie anul trecut, Ministerul Transporturilor a transferat întreținerea semafoarelor la Prefectura Atenei. Numai ca nu a deblocat și fondurile necesare. Mai multe ședinte au avut loc la nivel local, dar soluția se lasă așteptată – în condiţiile în care finanţele publice sunt aproape secate.

Orice apel lansat la prudenţă este binevenit pentru șoferii și pietonii din Atena. Grecia are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din Europa.