Confidenţialitate

Atacuri la bancomate în mai multe orașe din județele Moldovei

Atacuri la bancomate în mai multe orașe ale Moldovei, unde în ultima vreme au fost instalate dispozitive de clonare a cardurilor bancare.

O parte din dispozitivele de tip skimmer au fost identificate la bacomatele BCR din Bacău, dar și la cele aparținînd altor bănci comerciale.

O parte dintre clienții băncilor s-au rezit chiar fără bani în conturi.

Mai mulți clienți ai BCR din Bacău au constatat cu suprindere în ultimele zile că bancomatele băncii nu funcționează.

Unii dintre ei, care au încercat să retragă bani de la ATM-uri, au constatat chiar că din conturi le lipsesc diverse sume de bani. La sesizarea clienților, reprezentanții băncii au descoperit că unele bacomate aveau montate dispozitive de copiere a benzii magnetice.

Potrivit acestora, cazuri similare au fost semnalate și la ATM-urile altor bănci, atât din Bacău, cât și din alte orașe ale Moldovei.

BCR a blocat imediat cardurile afectate și a început deja o investigație. în același timp, au fost anunțate autoritățile, care la rîndul lor derulează o anchetă în paralel.

Deocamdată nu se știe clar care este numărul clienților afectați și nici care sunt cu exactitate sumele retrase din conturi prin fraudă.

De aceea, clienții băncilor care au constatat că le lipsesc bani din conturi sunt sfătuiți să sesizeze imediat situația.

Toți cei afectați de atacurile infractorilor cibernetici vor fi despăgubiți.