Atac terorist în Irlanda de Nord. Două explozii s-au produs aseară în Londonderry

Exploziile puternice au avut loc în acelaşi timp în apropiere de Departamentul de servicii de sănătate şi sociale şi, respectiv, de un centru turistic din oraşul Londonderry.

Atac terorist în Irlanda de Nord. Două explozii au zguduit aseară centrul Londonderry. Din fericire, nu există victime, datorită faptului că forţele de ordine primiseră, înainte de deflagratii, un avertisment telefonic în acest sens de la un anonim.

Exploziile puternice au avut loc în acelaşi timp în apropiere de Departamentul de servicii de sănătate şi sociale şi, respectiv, de un centru turistic din oraşul Londonderry, cele doua puncte aflandu-se la 10 minute distanta unul fat de celalalt.

Toti oamenii din zona au fost rapid evacuati, inainte de deflagratii. Pana acum, niciuna din organizaţiile extremiste nu şi-a asumat responsabilitatea atac.

Londonderry este cunoscut pentru sentimentele sale naţionaliste radicale. Cei mai mulţi locuitori doresc reunificarea celor două Irlande şi deci ieşirea Irlandei de Nord din componenţa Regatului Unit.

Cu câteva zile în urmă, forţele de securitate britanice au dejucat un atentat la Ulster. O bombă puternică fusese amplasată în apropierea şcolii catolice Sfanta Tereza, în vestul Belfastului. Geniştii au reuşit la timp s-o dezamorseze.