Atac la Londra: Cel puțin șase oameni au fost uciși

Cel puțin șase oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, și 48 răniți. Bilanțul este provizoriu.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, inclusiv un polițist.

10 echipaje de poliție au sosit la fața locului și zeci de ambulanțe. Au fost tratați la fața locului mulți răniți. Polițiști au intrat în localurile din apropierea atacului, cerând evacuarea clienților. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini și înregistrări care au surprins momentele.

Trei bărbaţi consideraţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal la opt minute după primul apel care anunţa incidentele.

Agenţii de poliţie au fost trimişi şi într-o a treia locaţie, la Vauxhall, unde a fost raportată o înjunghiere, însă s-a dovedit că nu ar fi fost vorba de un atac terorist.

Poliția confirmă moartea atacatorilor, însă nu poate spune dacă nu mai există atacatori în libertate:

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și câteva zeci au ajuns la spitalele londoneze pentru îngrijiri medicale. Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că a transportat peste 48 de răniți la spitalele din metropolă.

Ambasada României caută să afle dacă sunt români răniți în urma atentatelor din Londra

Atacuri teroriste la Londra

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS