Confidenţialitate

22 de morți, printre care 3 copii, în urma atacului cu rachete asupra orașului ucrainean Vinnytsia | LIVE UPDATE

Vinnytsia, un oraș din partea central-vestică a Ucrainei, a fost lovit de rachetele rusești. Rusia a bombardat centrul orașului. „Există răniți și morți, printre care și un copil mic”, scrie Volodimir Zelenski pe Facebook. Atacul Rusiei vine la numai o zi după ce Moscova și Kiev au discutat despre deblocarea exportului de cereale din Ucraina. Atacul s-a soldat cu 22 morți, printre care 3 copii, și 90 de răniți.

UPDATE 18:17. Zi de doliu, vineri, în Vinnytsia pentru victimele atacului de azi

Vineri va fi zi de doliu în Vinnytsia pentru victimele atacului de azi, atac în care și-au pierdut viața 22 de persoane.

UPDATE 18:13. Bilanțul actualizat: 22 de morți

Bilanțul morților a crescut la 22. 39 de persoane au fost declarate dispărute.

 

UPDATE 14:22. Bilanțul actualizat: Numărul morților a crescut la 20, printre care 3 copii uciși

Numărul morților a crescut la 20, printre care 3 copii. Numărul persoanelor rănite a crescut la 90.

 

UPDATE 14:17. Atacul asupra centrului din Vinnytsia a fost efectuat cu rachete Kalibr de mare precizie

Abaterea maximă a unei astfel de rachete este de 2 – 4 metri. Lovitura a fost efectuată în mod deliberat în timpul zilei când centrul orașului era intens circulat.

 

UPDATE 14:05. Forțele armate ucrainene spun că rușii au lovit orașul cu rachete de croazieră Kalibr

UPDATE 13:55. Bilanțul actualizat: 17 morți, printre care și 2 copii

Bilanțul actualizat arată că sunt 17 morți, printre care și 2 copii.

Numărul persoanelor rănite a ajuns la 50, scrie The Guardian.

UPDATE 13:45. Ținta rușilor, Casa Ofițerilor din Piața Premehoy

Rușii ar fi țintit clădirea „Casa Ofițerilor” din Piața Premehoy, o sală de concerte care datează din epoca sovietică. Locuitorii au spus că aceasta era utilizată pentru evenimente culturale și sociale.

UPDATE 13:43. 7 rachete de croazieră ar fi fost lansate de ruși din Marea Neagră

Conform rapoartelor citate de The Guardian, 7 rachete de croazieră ar fi fost lansate de ruși din Marea Neagră spre centrul orașului Vinnytsia. 4 dintre acestea au fost interceptate de forțele de apărare din Ucraina.

UPDATE 13:07. Reacția lui Dmytro Kuleba: „Vom judeca criminalii de război ruși pentru fiecare picătură de sânge și pentru lacrimile ucrainenilor”

Ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter că: „În timp ce are loc Conferința de Responsabilitate de la Haga, Rusia comite o altă crimă de război. Cel puțin un copil a fost ucis, printre alte victime ale unui atac cu rachete asupra Vinnytsiei. Vom judeca criminalii de război ruși pentru fiecare picătură de sânge și pentru lacrimile ucrainenilor”.

 

Guvernul Țărilor de Jos găzduiește, împreună cu Parchetul Curții Penale Internaționale și alături de Comisia Europeană o conferință la nivel ministerial pe tema responsabilității în Ucraina, la Forumul Mondial de la Haga.

UPDATE 12:59. Bilanțul victimelor ar fi crescut la 12 morți

NEXTA Live scrie că bilanțul victimelor din Vinnytsia ar fi crescut la 12 morți, iar alte 30 de persoane ar fi fost rănite.

Știre inițială

„În fiecare zi, Rusia distruge civili, ucide copii ucraineni, are în vizorul rachetelor ținte civile – acolo unde nu există nimic militar. Ce înseamnă asta dacă nu un act terorist deschis? Nu sunt oameni. Este o țară ucigașă, o țară teroristă”, a scris președintele Ucrainei pe Facebook.

Atenție! Imagini cu impact emoțional puternic

Sursa foto: NEXTA LIVE

Citește și: Turcia mediază tratative pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene în Marea Neagră