Atac cu două obuze asupra ambasadei Rusiei la Damasc

Două obuze au lovit în această dimineață ambasada Rusiei de la Damasc. La acel moment în zonă trebuia să înceapă o manifestație de susținere a implicării Rusiei în confilctul Sirian. Potrivit agenției RIA Novosti cel puțin deocamdată nu au fost raportate victime dar nu există informații privind eventualele distrugeri produse în interiorul ambasadei.

 

Agențiile de presă au publicat pe Twitter mai multe fotografii în care arată clădirea ambasadei Rusiei de la Damasc lovită de obuze.

 

Potrivit unui fotoreporter France Presse citat de Agerpres, căderea celor două obuze a creat panică printre cele 300 de persoane adunate în zona reprezentanței diplomatice, pentru a mulțumi Rusiei pentru intervenția dinSiria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului relatează că rachetele au fost trase de rebeli islamiști poziționați în jurul capitalei siriene. Ar fi de precizat că în această dimineață aripa grupării Al Qaida din Siria a lansat mai multe amenințări la adresa Rusiei și a îndemnat combatanții islamiști din Caucaz să susțină poporul din Siria. Dacă armata rusă ucide populația noastră, ucideți-le populația! Dacă ucide soldații noștri, ucideți-i pe ai lor! Ochi pentru ochi.” – este mesajul transmis printr-o înregistrare audio  de un lider Al Qaida.

Contextul în care se petrec toate acestea: armata siriană continuă să facă progrese ajutată de raidurile rusești. Soldații lui Bashar al Assad au preluat controlul în mai multe localități în provinciile Latakia și Hama.

De cealaltă parte, potrivit CNN, Statele Unite ale Americii au trimis 50 de tone de armament și muniție rebelilor din Siria, care încearcă doborârea regimului Bashar al-Assad.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS