Confidenţialitate

AstraZeneca anunță că va avea întârzieri în livrarea dozelor de vaccin anti-COVID

Compania a anunțat că următoarele două livrări către România vor fi mai mici, adică vom primi mai puține doze decât cele prevăzute, dar că acestea vor fi recuperate odată cu livrările din luna martie.

AstraZeneca susține că face eforturi pentru a-și îndeplini angajamentul de a livra cantitățile de vaccin promise pentru toate țările Uniunii Europene, dar menționează că procesul de fabricație este unul complex și se așteaptă ca, în perioada următoare, să existe o variație atât în frecvența cât și în ceea ce privește numărul de doze livrate.

În România, au ajuns până acum 300.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca din totalul celor 1,7 milioane, iar pentru următoarele două tranșe, sunt prevăzute mai puține doze, dar acestea vor fi recuperate odată cu livrările ulterioare, preconizate la începutul lunii martie, menționează reprezentanții AstraZeneca.

Ei precizează că lucrează fără stocuri care să le ofere o marjă de gestionare a unor evenimente neprevăzute, dar că fiecare doză produsă este imediat făcută disponibilă.

În România, vaccinul produs de AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârsta între 18 și 55 de ani.

Și Pfizer a întârziat livrarea dozelor de vaccin către țările din Uniunea Europeană. Oficiali europeni citați de Reuters au menționat că Pfizer nu a livrat încă aproape 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID  prevăzute pentru luna decembrie, o treime din livrările ce trebuiau făcute de compania americană.