Astăzi începe noul an chinezesc

E anul propice pentru nașterea copiilor, pentru călătorii și demararea unor proiecte de amploare.

Astăzi începe noul an chinezesc: anul dragonului de apă, despre care astrologii asiatici spun că aduce mult noroc și fericire, dar și evenimente neprevăzute.

E anul propice pentru nașterea copiilor, pentru călătorii și demararea unor proiecte de amploare.

Anul Dragonului de apă ține până pe 9 februarie 2013.

Astrologii spun că un copil născut sub semnul dragonului – simbol al împăraţilor Chinei – va fi înzestrat cu înțelepciune și curaj și va aduce noroc şi fericire întregii sale familii.

Anul dragonului vine odată la 12 ani, ceea ce face ca în această perioadă să se înregistreze vârfuri ale ratei natalității în China. Potrivit agenției China Nouă, pentru 2012 e prevăzută o creștere cu 5 la sută a numărului nașterilor.

Obiceiurile de Anul nou sunt variate, în provinciile chinezeşti. Străzile sunt împodobite cu lampioane multicolore. Culoarea roşie, considerată aducătoare de noroc, joacă un rol important în decoraţiile făcute cu această ocazie. Dansurile sunt nelipsite.

În dimineața primei zile din an, copiii le fac diverse urări părinților, iar aceștia le dau în schimb bani, în plicuri roșii. Meniul de Anul nou chinezesc conține carne de porc, raţă şi pui, dar şi dulciuri. Nu lipsesc artificiile, că doar chinezii le-au inventat. Spectacolele cu artificii sunt grandioase.