Confidenţialitate

Astăzi este programat examenul scris pentru ocuparea șefiei Agenției Naționale de Integritate

Pentru această funcție s-au înscris la concurs 3 candidați. Postul de președinte al ANI este vacant după ce Horia Georgescu a demisionat în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale.

 

În cursa pentru șefia ANI s-au înscris Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu. Ei vor susține astăzi, de la ora 12, proba scrisă a concursului.

Dosarele lor au fost verificate de membrii Consiliului Național de Integritate pe 23 iulie, iar toate cele trei candidaturi au fost admise. Pe 11 septembrie, de la ora 11, la sediul ANI cei trei candidaţi vor susţiune interviul pe baza planurilor de management deja depuse.

Bogdan Stan , de 34 de ani este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu.El lucrează în cadrul ANI din 2007.

Petre Claudiu Platon de 38 de ani este manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării. A lucrat în Ministerul de interne şi a fost consilier juridic la Consiliul Judeţean Sălaj.

Ion Ionel Gârleşteanu în vârstă de 67 de ani, a mai candidat la şefia ANI şi în anul 2012, concursul fiind câştigat atunci de Horia Georgescu. Este lector la Universitatea din Craiova.

Mandatul președintelui ANI este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior. Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de Consiliu National de Integritate și numit în funcție de către Senat.