Asociația Zi de Bine: Grădină Terapeutică pentru pacienți cu boli psihice

Peste 200 de pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” își vor petrece vara într-o Grădină Terapeutică. Asociația Zi de Bine va construi o seră în care va planta microplante și flori pe o suprafață de 240 mp.

Asociația Zi de Bine și producător local de microplante din România și-au propus să creeze un spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”.

Sera se va întinde pe o suprafață de 240 mp și va conține microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, astfel încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora.
Amenajarea spațiului începe încă din iulie. În același timp, locul va fi decorat cu flori, băncuțe și foișoare pentru ca pacienții să se poată odihni și bucura de peisaj.

„O nouă lună, o nouă cauză. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele, poate să fie vară tot timpul anului pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Medicamentele îi ajută să țină sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina le oferă un ROST. Într-o lume în care nu-și mai găsesc locul, se vor simți din nou utili, vor putea contribui cu timpul și mâinile lor la ROD. ROST, ROD și TIHNĂ – asta ne dorim să dăruim în Iulie, alături de fiecare Rac sau Leu, sau pur și simplu, om bun care simte că are ce oferi”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației Zi de Bine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS