Confidenţialitate

Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație cere pedepse mult mai dure pentru cei care nu respectă regulile, atunci când se urcă la volan | AUDIO

În România, șoferii găsiți vinovați pentru ucidere din culpă scapă cu pedepse blânde.

Codul penal prevede pedepse între 2 și 7 ani după gratii, dar cei mai mulți conducători auto sunt condamnați la închisoare cu suspendare, spune președintele Asociaței Victimelor Accidentelor de Circulație, Cătălin Codescu.

El susține că legislația trebuie modificată astfel încât să existe pedepse mult mai dure pentru cei care nu respectă regulile, atunci când se urcă la volan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Marea Britanie, 14 ani după gratii riscă să petreacă șoferii care se urcă băuți la volan și accidentează mortal o persoană. Iar Parlamentul din Regatul Unit vrea să înăsprească sancțiunile, precizează președintele Asociaței Victimelor Accidentelor de Circulație din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit cifrelor publicate de Comisia Europeană, anul trecut, în România, rata deceselor în urma accidentelor rutiere a fost de 96 de morți la 1 milion de locuitori, cu mult peste media europeană de 51 decese la 1 milion de persoane.