Confidenţialitate

Asociația Școlilor Private a câștigat în instanță anularea deciziilor de suspendare a cursurilor față în față | AUDIO

Curtea de Apel Bucureşti a anulat hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ordinele miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii prin care au fost suspendate cursurile “faţă în faţă” în toate unităţile de învăţământ, în toamna anului trecut.

Decizia nu mai poate produce efecte juridice pentru că școlile oricum s-au deschis între timp. În plus, hotărârea judecătorilor  nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs, iar autoritățile nu au anunțat deocamdată dacă o contestă.

Procesul a fost initiat de Asociația Școlilor Private din România.

Chiristian Comșa este membru în Consiliul director al asociației și spune că speră ca sentința Justiției, dacă va rămâne așa până la finalul procesului, să facă autoritățile să se gândească mult mai bine înainte de a închide toate școlile, indiferent de tara de infectare:

„Acesta este obiectivul și câștigul acestei sentințe. Aș menționa faptul că avem și o sentință definitivă obținută la Tribunalul Iași, care tot așa, ca această sentință, nu a anulat toate actele, respectiva decizie făcea referire la o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care se suspendau cursurile față în față în unitățile de învățământ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul Asociației Școlilor Private din România susține că până și atunci când a reglementat școala online, statul s-a gândit tot la el, la costuri și nu în primul rând la elevi:

„Sunt familii din România, familii dezavantajate cu copii amărâți, care au refuzat tabletele de la școală pentru că erau puși să semneze că, dacă cumva deteriorează tableta, trebuie să o plătească. Sunt unități de învățământ care au rămas cu stoc de tablete pentru că părinții nu au vrut să-și asume acest risc. Nu poți să iei o măsură de genul acesta fără să te gândești și la acest drept, dreptul la educație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.