Confidenţialitate

Asociația Română a Cărnii anunță că se scumpește carnea de porc, de luna aceasta

Din aprilie, vom plăti cu 15 până la 30% mai mult pentru un kilogram de carne – anunță, într-un comunicat, Asociația Română a Cărnii.

Reprezentanții Asociației Române a Cărnii spun că prețul cărnii de porc a crescut în toată Europa. În ultimul an, a scăzut numărul efectivelor de porci și mare parte din carnea de porc produsă în Europa a fost exportată în țările asiatice, în general în China, Japonia și Hong Kong. În China, de exemplu, a ajuns cea mai mare cantitate: aproape 45% din totalul exporturilor.

Asociația Română a Cărnii menționează că, în primele 3 luni ale anului, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost mai mare cu 26% față de anul trecut. Cu același procentaj s-a scumpit și jambonul în ultimele 12 luni, în vreme ce pieptul de porc a costat cu 40% mai mult.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie, se estimează că prețul cărnii de porc va continua să crească până în a doua parte a anului, când se va înregistra o stagnare.

Vă amintesc, din Asociația Română a Cărnii – cea care a anunțat scumpirea cărnii de porc –  fac parte 50 de societăți comerciale care realizează mai mult de jumătate din producția națională de mezeluri.