Asociația Municipiilor: Mergem la Guvern, să dicutăm cu premierul despre buget

Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, au anunțat, miercuri, că nu au primit niciun răspuns din partea Ministerului Finanțelor pe solicitarea ca administrația locală să primească o treime din bugetul național prin urmare merg la Guvern să discute cu premierul.

„Angajamentul a fost ca până la ora 12.00 să ne răspundă. Solicitarea noastră este un minim care funcționează în toată lumea civilizată. Noi cerem o treime (din bugetul național -n.r.), suntem atat de decenți, este foarte puțin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administrația locală și noi la ora actuală primim sub 20%”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Edilii nu au primit, până miercuri la ora 12.00, niciun răspuns din partea Ministerului de Finanțe sau Guvernului pe solicitarea de alocare a 30% din buget către administrația locală.

„În continuare, așteptăm, dar în așteptare, mergem până la Guvern pentru că suntem foarte dornici să știm punctul de vedere al doamnei prim-ministru”, a completat Robert Negoiță, președintele Asociația Municipiilor din România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS