Confidenţialitate

Asistentă medicală din Sibiu, amenințată și alungată de vecinii de bloc

O asistentă din secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu, a fost amenințata și alungată de vecinii de bloc, care se tem că îi va infecta cu coronavirus.

Fiica asistentei medicale i-a filmat pe vecini când îi adresau jigniri mamei sale.

După ce imaginile au devenit publice, președinta Consiliului Județean a anunțat că autoritățile vor lua măsuri și nu vor tolera astfel de comportamente.

După izbucnirea epidemiei de coronavirus asistenta de la ATI s-a mutat din casa în care locuia cu familia, într-un apartament aflat în proprietatea sa.

Când au aflat, vecinii au încercat să o alunge din bloc, dar pentru că aceasta a refuzat să plece, au trecut la jigniri și amenințări.

Fiica asistentei a postat pe contul său de socializare câteva imagini însoțite de un mesaj în care își exprimă amărăciunea și revolta că mama sa, care merge zi de zi la spital și se sacrificade dragul meseriei și al oamenilor, primește la schimb jigniri și amenințări.

După ce a văzut imaginile, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, a făcut un apel public în care a condamnat acest tip de comportament.

Aceasta a spus că, cei care vor mai amenința sau pune în pericol corpul medical, vor suporta consecințele legale și a anunțat că autoritățile nu vor tolera astfel de fapte.

Și pompierii sibieni au reacționat după ce au aflat povestea asistentei.

Aceștia s-au dus la Spitalul Județean cu zeci de buchete cu zambile, care au fost dăruite medicilor și asistenților medicali, în semn de respect și prețuire față de munca pe care o depun aceștia.