Confidenţialitate

Asigurările RCA vor fi plafonate pentru șase luni, la nivelul celor din data de 28 februarie

Asigurările RCA vor fi plafonate începând de marți, timp de șase luni. Prețurile polițelor auto vor fi la nivelul celor practicate de asigurători la data de 28 februarie. Decizia de plafonare a tarifelor vine ca o măsură de calmare a situației de pe piață după falimentului EUROINS Romania, cel mai mare vânzător de asigurări obligatorii auto.

Valoarea asigurărilor RCA va fi la un nivel mai scăzut comparativ cu prețurile actuale, însă tarifele vor fi mult mai mari față de anul trecut.

Înghețarea tarifelor la nivelul celor practicate în februarie vine înainte de anunțarea noilor prețuri de referință, din 7 martie, dar are în vedere valorile apărute după valul de scumpiri de la 1 ianuarie pe fondul falimentului City Insurance.

Cele mai scumpe polițe obligatorii le plătesc șoferii cu vârsta de sub 30 de ani, care conduc mașini puternice.

De asemenea, în 2022, șoferii cu vârsta de sub 30 de ani care conduceau o mașină cu o capacitate cilindrică de de 1,200 de cm cubi plăteau aproximativ 1.300 de lei.

După publicarea prețurilor de referință de la începutul lunii martie, asigurările în cazul aceleiași categorii de șoferi plecau de la 1.800 de lei.

Cu toate acestea, oficialii recunosc că plafonarea gândită pentru calmarea situației de după falimentul Euroins nu va aduce automat prețuri mai mici pentru toți șoferii.

Foto: Shutterstock

Citește și: Atenționare pentru utilizatorii Revolut: Ignorați mesajele care vă solicită datele personale | AUDIO