Confidenţialitate

ASF le interzice asiguratorilor sa modifice tarifele RCA mai devreme de 12 luni de la ultima schimbare a pretului

Prim-vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2015, companiile de asigurări vor fi obligate să practice tarife ale polițelor RCA astfel încât să nu mai fie nevoie ca anumite pierderi să fie acoperite din alte forme de asigurare.

Întrebat dacă acest lucru ar înseamna și o creștere a prețului mediu al RCA de la 1 ianuarie, reprezentantul Autorității de Supraveghere Financiară a evitat să dea un răspuns ferm. El a precizat în schimb că de la începutul acestui an polițele RCA s-au tot scumpit, iar în unele cazuri majorările au fost și cu 50 la sută.

Oricum, de anul viitor orice modificare de preț a RCA nu se va putea face mai devreme de 12 luni de la ultima schimbare a tarifelor.

ASF le mai interzice asigurătorilor RCA și intermediarilor acordarea unor avantaje colaterale asiguraților la încheierea poliței. Oferta companiei de asigurări trebuie să fie valabilă pentru cel puțin 3 zile și să conțină obligatoriu informații legate de prima de aisgurare, comisionul de intermediaer, care în prezent este de 18 la sută și data până la care oferta este valabilă.