Confidenţialitate

ASF: Despăgubiri de peste 20 de milioane de euro acordate în 2022 în baza polițelor facultative pentru locuințe. Cu 30% mai mult decât în 2021 | AUDIO

Anul trecut, companiile de asigurări au acordat despăgubiri de peste 100 de milioane de lei – mai mult de 20 de milioane de euro – în baza poliţelor facultative pentru locuinţe. Această sumă este cu aproape 30% mai mare decat cea plătită în 2021, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spre deosebire de polița obligatorie PAD, ce acoperă doar riscurile provocate de dezastre naturale – precum cutremure, inundații sau alunecări de teren – și doar până într-o anumită sumă, polițele facultative iau în calcul despăgubiri pentru o mulțime de situații neprevăzute, precum incendii, furtuni, explozii sau spargerea unor conducte.

În plus, pot fi încheiate pentru toată valoarea unui imobil și chiar și pentru bunurile din interiorul acestuia.

În România, doar puțin mai mult de 1,6 milioane de locuinţe au beneficiat anul trecut de protecţia oferită de o asigurare facultativă, afirma UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare.

Totuși, creșterea față de anul anterior este cu aproape 9%. Uniunea – ce reprezintă 21 de companii de profil, cu o pondere de piață de aproape 90% – considera că, deşi încă timide, aceste cifre sunt îmbucurătoare.

Românii devin din ce în ce mai conştienţi că au nevoie de sprijinul unei poliţe de asigurare facultative, care să-i ajute să îşi revină mai rapid din evenimente nefericite – considera UNSAR.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Profituri de două ori mai mari față de anul 2022 pentru băncile mari din România | AUDIO