Artiştii au început repetiţiile pentru finala naţională Eurovision

Artiştii şi compozitorii au avut la dispoziţie zece zile în care să-şi definitiveze ultimele detalii legate de interpretarea pieselor şi de show-ul pe care îl vor prezenta în seara de 9 martie.

Începând de miercuri se desfăşoară repetiţii zilnice în studioul 3 al Televiziunii Române, unde va avea loc competiţia. Artişti, stilişti, coregrafi, alături de specialiştii din TVR pun la punct toate detaliile pentru o evoluţie cât mai bună sâmbătă seară.

În paralel cu repetiţiile spectacolului televizat, echipa TVR lucrează la reeditarea emisiei online care anul trecut a beneficiat de un interes major din partea fanilor Eurovision din întreaga lume.

Este vorba de ‘Culise’, emisia adiacentă finalei naţionale, ce va fi transmisă pe internet, pe eurovision.tvr.ro, sâmbătă.

Pentru a reda cât mai bine atmosfera din culisele concursului Eurovision din acest an, emisia online va începe cu o jumătate de oră înaintea programului televizat, adică de la ora 20.30 şi se va încheia la 10 minute după terminarea finalei naţionale.

La ‘Culise’, Matei Stănculescu – cel care a ţinut şi anul trecut internauţii la curent cu evenimentele din ‘spatele cortinei’ – şi Andy Bănică – unul dintre concurenţii care s-au făcut remarcaţi de către telespectatorii TVR în concursul de talente ‘Fabrica de staruri’ – vor aduce publicului online tot ceea ce nu se vede în transmisiunea televizată: atmosfera din camera verde, de pe hol şi din platou.

Ei vor face interviuri ‘la cald’ cu toţi concurenţii şi susţinătorii lor, cu bloggerii oficiali, vor surprinde reacţiile celor prezenţi şi, mai ales, reacţia câştigătorului şi a echipei sale.

Între timp, pentru a veni în întâmpinarea fanilor concursului, echipa Eurovision România a lansat, pe pagina oficială de Facebook a competiţiei, invitaţia de a pune întrebări fiecărui finalist în parte. Aceştia vor răspunde celor mai interesante întrebări, în ordinea intrării în concurs. Printre pregătiri şi repetiţii, artiştii calificaţi în finala selecţiei dedică şi câteva minute întrebărilor celor interesaţi de tot ce înseamnă Eurovision.

Răspunsurile membrilor trupei Casa Presei, cele ale lui Narcis Iustin Ianău şi ale trupei FreeStay, primii care vor păşi pe scena finalei Eurovision de la Bucureşti, au fost deja publicate pe site-ul dedicat evenimentului, http://eurovision.tvr.ro/.

Lista completă a finaliştilor selecţiei naţionale Eurovision 2013 cuprinde următorii interpreţi:

1. Casa Presei – ‘Un refren’ (muzică: Gabriel Basarabescu, text: Robert Turcescu);

2. Narcis Iustin Ianău – ‘Seven’ (muzică: Dan Horaţiu Dumitraş, Narcis Iustin Ianău, text: Narcis Iustin Ianău);

3. Freestay – ‘Criminal Mind’ (muzică, text: Matei Alexandru Mihai, Florin Ristei);

4. Elena Cârstea Muttart – ‘Spinning’ (muzică: Elena Cârstea Muttart, Cristian Faur, text: Elena Cârstea Muttart);

5. Luminiţa Anghel – ‘Unique’ (muzică: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez);

6. Ovidiu Anton – ‘Run away with me’ (muzică, text: Ovidiu Anton);

7. Cezar – ‘It’s my life’ (muzică, text: Cristian Faur);

8. Cristian Prăjescu – ‘The best thing in life is to love’ (muzică & text: Sergiu Rudichi);

9. Electric Fence – ‘Emilia’ (muzică: David Ciente, Elena Luminiţa Vasile, Antonio Eduard Antemir, Lucian Indre, text: David Ciente, Elena Luminiţa Vasile);

10. Al Mike feat. Renee Santana – ‘What is love’ (muzică: Mihai Alexandru, text: Mihai Alexandru, Alexandra Niculae);

11. Tudor Turcu – ‘Hello’ (muzică & text: Călin Pop, Norbert Kovacs);

12. Andrei Leonte – ‘Paralyzed’ (muzică: Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down, text: Jonas Thander, Mike Eriksson).

Pe 9 martie va avea loc la TVR finala naţională, când va fi ales reprezentantul României pentru Eurovision Song Contest de la Malmo, Suedia. Finala europeană va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR pe 18 mai.