Confidenţialitate

Artişti de la Filarmonica din Arad au cântat medicilor de la Spitalul din Arad

Pentru că în plină pandemie, sălie de spectacole sunt închise, iar medicii nu au mai putut ajunge într-o sală de concerte, mai mulți tineri artiști ai Filarmonicii de Stat din Arad s-au hotărât să aducă muzica în spital, chiar de Ziua Mondială a Sănătății.

În acest mod au vrut ca să își arate susținerea pentru medicii aflați la datorie de mai bine de un an, în condiții de stres maxim.

Emoții au avut atât medicii, cât și artiștii, care nu au mai susținut spectacole cu public de ceva vreme.

Primele acorduri au răsunat în curtea celei mai mari secții COVID19 din Arad, aflată în cartierul Grădiște, unde sunt internați cei mai mulți bolnavi de COVID din oraș. Medicii care au putut au ieșit în fața spitalului și au aplaudat, după fiecare partitură. Cei aflați în secția ATI au ascultat concertul de la geam.

Și pentru artiști a fost un moment emoționat pentru că nu au mai cântat de multă vreme în fața publicului, spune SERGIU BACOȘ, ARTIST FILAMONICA DE STAT ARAD

Artiștii au susținut apoi același recitat și în curtea fostului spital municipal, dincentrul orașului, unde funcționează o secție COVID19.

Artiștii Filarmonicii de Stat Arad au mai cântat pentru medicii din secțiile COVID și înainte de Crăciun.

În urmă cu o săptămână, mai mulți arădeni au depus la spital buchete și ghivece de flori, în semn de apreciere și susținere pentru eforturile făcute decătre medici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.