Confidenţialitate

Artă pentru educație: 30 de copii susțin concertul caritabil #TotiCopiiiPeScena, cu scopul de a strânge laptopuri pentru elevii nevoiași 

Un grup de 30 de copii din satele românești, susținuti de fundațiile World Vision România și Viață și Lumină, va susține luni, în prima zi de școală, un concert caritabil cu scopul de a strânge 230 de laptopuri pentru elevii nevoiași care încep școala online fără să aibă un astfel de dispozitiv.

Concertul #ToțiiCopiiiPeScenă, #ToțiCopiiiLaȘcoală este un spectacol caritabil și are loc pe 14 septembrie 2020, de la ora 19:30, în spațiul Amfiteatrul TNB.

Cei 30 de copii din medii vulnerabile vor performa în sincron cu arta digitală, dar fără spectatori în public. Ei vor interpreta la instrumente și vocal în numele altor 230 de copii care au nevoie de laptopuri pentru a-și continua educația online, în cazul în care școala se va închide din nou.

Pandemia de COVID -19 a modificat și formatul spectacolului care reunea pe scenă câteva sute de copii: prestația lor live va fi înlocuită de recitalurile pe scenă sau virtuale ale copiilor beneficiari ai fundațiilor World Vision România și Viață și Lumină.

Organizatorii concertului caritabil, Children’S Hub și Fundația World Vision România, regizat de Carmen Lidia Vidu, își propun să strângă banii necesari pentru achiziționarea de 230 de laptopuri cu care copiii din medii vulnerabile să continue școala online.

„Copiii sunt cele mai importante proiecte”, spune regizoarea de teatru și film Carmen Lidia Vidu, primul ambasador al spectacolului din acest an și cea care a gândit proiecțiile multimedia din spectacol.

Programul ediției din acest an include:

• Corul copiilor Fundației „Viață și Lumină” din București acompaniați instrumental
• Proiecții multimedia, realizate de Carmen Lidia Vidu, regizoare de teatru și film
• Recital Live Ansamblul de Percuție- Cantus Mundi- Coordonat de muzicianul Zoli Toth
• Recital de pian Flavius Duma, World Vision România, live
• Recital de vioară Georgiana Baran, World Vision România, live
• Recital de flaut Cipriana Chechedi, World Vision Romania, live
• Recital de mandolină Andreea Gherman, World Vision România, înregistrare digitală
• Proiectarea digitală a copiilor și ambasadorilor care ne urmăresc de acasă

Toate momentele artistice vor fi difuzate prin LIVESTREAMING pe paginile de Facebook Children’s HUB, World Vision România și preluate ulterior de George Enescu Festival.

Accesul la conţinutul online integral al spectacolului este gratuit, dar vă invităm, din respect pentru actul artistic al copiiilor și pentru susținerea cauzei să donați pentru achiziția celor 230 de laptopuri fie direct pe Facebook aici, fie prin SMS, 2 Euro trimițând un mesaj la 8838 cu textul LAPTOP.

Pentru donații corporate sau prin transfer bancar aveți la dispoziție contul IBAN RO72 BACX 0000 0011 7111 3001, deschis la UniCredit Bank România.

„Ediția din acest an a spectacolului #ToțiiCopiiiPeScenă, #ToțiCopiiiLaȘcoală este a tuturor. La finalul spectacolului, în locul aplauzelor vom proiecta gândurile voastre bune. Le așteptăm pe adresa coloreaza.viata.ong@gmail.com sub formă de fotografii sau video-uri. Este un manifest adus curajului, bucuriei și iubirii pentru artă și cultură”, spun organizatorii.

Spectacolele #TotiCopiiiPeScena reprezintă un manifest pentru accesul egal al copiilor la artă, cultură și educație, iar această ediție specială va rămâne una de referință pentru cele viitoare, reușind să transforme #TotiCopiiiPeScena într-un spectacol al tuturor, întrucât toți copiii și toți spectatorii acestora se vor afla, virtual, pe scenă.