Confidenţialitate

Arsenal, prima echipă din Premier League ai cărei suporteri revin în tribune

Arsenal Londra va fi prima echipă de fotbal din Premier League care va evolua din nou în prezenţa publicului, de la debutul pandemiei de coronavirus, în luna martie, ca urmare a măsurilor adoptate joi de guvernul britanic, potrivit France Presse.

Executivul condus de Boris Johnson a instituit un sistem cu trei niveluri de gravitate, în funcţie de circulaţia virală, iar Londra se află la cel de-al doilea nivel. Astfel, toate cluburile de fotbal din capitală, dar şi cele de la alte discipline, vor fi autorizate să evolueze în faţa unui public limitat la 2.000 de persoane.

Astfel, un număr maxim de 2.000 de suporteri ai lui Arsenal vor fi autorizaţi să ia loc în tribunele de pe Emirates Stadium, pe 3 decembrie, cu ocazia meciului pe care “tunarii” îl vor disputa în Europa League, împotriva formaţiei austriece Rapid Viena.

“Chiar dacă suntem conştienţi că meciurile la capacitate redusă sunt departe de a constitui o revenire la normalitate, suntem nerăbdători să-i readucem acasă pe suporterii noştri, pentru ceea ce va fi un moment istoric pentru clubul nostru”, a precizat Arsenal într-un comunicat.

După Arsenal, în Europa League, primul meci cu public din campionatul Angliei de la debutul pandemiei va fi West Ham United – Manchester United, pe 5 decembrie, urmat apoi în acelaşi weekend de partidele echipelor Brighton, Chelsea, Tottenham şi Liverpool, aflate la asemenea la nivelul al doilea.

În schimb, nou promovata Leeds United va juca în continuare cu porţile închise, oraşul din nordul Angliei fiind situat la cel de-al treilea nivel, cu cele mai dure restricţii, ceea ce l-a făcut pe antrenorul argentinian Marcelo Bielsa să considere că echipa sa este nedreptăţită. “Prezenţa fanilor poate influenţa rezultatele” consideră tehnicianul sud-american.

În afara fotbalului, finala Cupei de Toamnă a Naţiunilor la rugby, programată în data de 6 decembrie pe stadionul Twickenham din Londra, se va putea desfăşura, de asemenea, în faţa a 2.000 de spectatori.