ARMENIA: Fostul preşedine Serj Sargsyan demisionează de la conducerea guvernului

Fostul preşedinte armean Serj Sargsyan şi-a prezentat, luni, demisia din funcţia de premier, în contextul masivelor proteste antiguvernamentale.

„Părăsesc funcţia de conducător al ţării”, a declarat Serj Sargsyan. „Nikol Pashinyan [liderul opoziţiei – n.r] avea dreptate. Iar eu, eu am greşit’, a adăugat fostul preşedinte.

Agerpres aminteşte că zeci de mii de persoane au protestat în ultimele 11 zile în Armenia, una din cele mai ample mişcări sociale înregistrate, în ultimii ani, în fosta republică sovietică.

Serj Sargsyan, care şi-a încheiat recent al doilea şi ultimul mandat de preşedinte, a revenit la putere, fiind ales premier de către parlament într-o ţară în care, după o reformă constituţională, preşedintele exercită mai curând funcţii protocolare, în timp ce şeful guvernului dispune de puteri sporite.

Noul preşedinte armean, Armen Sargsyan, care are acelaşi nume de familie ca predecesorul său, însă nu şi vreo legătură de rudenie, a depus jurământul săptămâna trecută, după ce a fost ales de parlament la începutul lunii martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS