Armata egipteană susține că ar fi găsit fuselajul avionului prăbușit în Marea Mediterană

Fuselajul avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană a fost descoperit la 290 de kilometri de orașul Alexandria, anunță Armata egipteană.

Avionul a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi. Odată descoperită epava, misiunea anchetatorilor devine ceva mai ușoară. Pasul următor va fi recuperarea cutiilor negre, care ar putea să-i ajute să afle ce s-a întâmplat cu cursa Paris-Cairo.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei egiptene, echipele de căutare – formate din avioane şi vase ale forţelor egiptene – au găsit lucruri persoane ale pasagerilor şi fragmente din fuselaj la 290 de kilometri nord de Alexandria.

Operaţiunea continuă în zonă pentru a recupera cutia neagră a aeronavei, care ar putea oferi informații esențiale despre ce s-a întîmplat cu zborul MS804.

Trei anchetatori francezi și un expert al companiei Airbus au sosit în această dimineață la Cairo pentru a participa la anchetă.

În această fază a investigației, anchetatorii iau în calcul toate variantele: o defecțiune tehnică, un act terorist sau un act deliberat al pilotului ori al echipajului. Este prematur să tragem o concluzie – a subliniat premierul egiptean Sherif Ismail, în vreme ce un ministru egiptean a declarat că e vorba mai degrabă despre un atac terorist decât de o eroare tehnică.

Ieri, au existat mai multe confuzii cu privire la găsirea fuselajului avionului prăbuşit în Mediterană. Compania aeriană EgyptAir a anunţat că au fost descoperite fragmente ale avionului în Mediterană, dar a retras ulterior declaraţia.

Avionul, cu 66 de persoane la bord, a dispărut brusc de pe ecranele radarelor fără ca „vreo problemă” să fie semnalată de către pilot şi în condiţii meteo bune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS