Confidenţialitate

Armand Goșu, despre situația de la Moscova: Evoluția protestelor este extrem de importantă pentru Putin | AUDIO

Istoricul specializat în spațiul rus, Armand Goșu, spune la Europa FM că evoluția protestelor din Rusia depinde și de felul în care va interveni Poliția la protestul din Moscova, cel mai vizibil.

”În Moscova, poliția este destul de agresivă, acolo sunt sute de ”cosmonauți”, cum spun rușii, adică trupe speciale. Nu s-a închis metroul, stațiile de metrou din zonă funcționează, mai multă lume se îndreaptă spre zona respectivă ca să participe. Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în următoarele ore pentru a putea analiza variantele posibile în următoarele săptămâni și luni”, a declarat la Europa FM istoricul Armand Goșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul Armand Goșu crede că evoluția protestelor este extrem de importantă pentru Vladimir Putin în condițiile în care la toamnă, în Rusia au loc alegeri parlamentare.

”Eu cred că este un procent în creștere. Am avut în 2019 alegerile locale, cu mitinguri și poliție agresivă, care a bătut, a lovit, cu arestări numeroase, astăzi, 2021, în toamna acestui an vom avea alegeri care vor fi decisive pentru viitorul lui Putin și viitorul Rusiei. Eu cred că vom asista la o escaladare a tensiunii politice în Rusia, în următoarele luni, escaladare care va culmina cu alegerile din septembrie”, spune Armand Goșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum protestele au fost inițiate din nou de Aleksei Navalnîi, istoricul Armand Goșu spune că nu ar fi suprinzător ca acesta să moară, după ce anul trecut a fost otrăvit, Germania l-a salvat, iar acum, revenit în Rusia, este arestat.

”Sigur nu ar fi surprinzătoare, Navalnîi în momentul în care în aeroport și-a luat La revedere de la Iulia, soția sa, cred că în mintea lui era și această posibilitate, că e ultima oară când se văd. În Rusia lui Putin nimic nu este imposibil, mai ales în logica aceasta a crimei cu sânge rece”, explică Armand Goșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru