Confidenţialitate

Armand Goșu, despre întâlnirea președinților Rusiei și SUA: Putin primește ”un tub de oxigen” de la Biden | AUDIO

Întrevederea dintre preşedinţii SUA şi Rusiei, Joe Biden şi Vladimir Putin, va avea loc pe 16 iunie la Geneva –  a anunţat joi o reprezentantă oficială a Ministerului de Externe al Elveţiei.

Preşedintele american Joe Biden se află déjà în Marea Britanie, prima etapă a turneului său european şi unde va participa la un summit G7, înaintea unei prime şi foarte aşteptate întrevederi cu omologul său rus Vladimir Putin.

Discuţiile cu Putin vor viza Ucraina, Belarusul, soarta opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi şi atacurile cibernetice. Miza acestei întâlniri a fost comentată la Europa FM de istoricul și expertul în spațiul ex-sovietic, conf. univ. dr Armand Goşu.

”Eu cred că miza fiecăruia este publicul intern, de acasă. Atât pentru Biden, să arate că în pofida vârstei, e în control, cât și pentru Putin care primește un tub de oxigen uriaș, în campania electorală, de la Biden. În felul ăsta, Putin demonstrează publicului intern și elitei care îl susține că e omolog, de la egal la egal, cu superputerea americană”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.