Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Pimen, critica presa pentru ca a facut referire la implicarea preotilor in scandalul privind acordarea de subventii ilegale in agricultura

Pimen consideră că este un demers ce are scopul ‘de a lovi în Biserică’.

Arhiepiscopul Sucevei s-a întâlnit cu vicepremierul Liviu Dragnea la Mănăstirea Dragomirna. În timpul discuțiilor, a acuzat presa că a prezentat informații legate de implicarea preoților în scandalul subvențiilor.

Pimen crede că acest lucru a fost facut pentru ca imaginea Bisericii să fie afectată. Arhiepiscopul Sucevei spune că a făcut un calcul: câte hectare au mânăstirile și cât au primit subvenție. În opinia sa, datele potrivit cărora milioane de lei ar fi ajuns la parohii și mânăstiri, reprezintă o exagerare.

Mai multe asociații de fermieri au arătat, însă, că în județul Suceava a ajuns o treime din fondurile alocate în toată țara drept subvenții la parohii și mănăstiri. Datele oficiale arată că, din 4,9 milioane de euro – subvenții plătite la nivel național, în ultimii 3 ani, la unități de cult din Bucovina au ajuns 1,85 milioane de euro. În cazul parohiilor, cele mai mari sume au primit Șaru Dornei, respectiv 33.000 euro, Frumosu – 26.000 euro și Ciocănești-23.000 euro. Dintre mănăstiri, la Putna a ajuns la cea mai mare sumă – 150.000 de euro, urmată de Voroneț cu 10.800 de euro.