Arhiepiscopul Robu, la locul tragediei: Neglijenţele, corupţia, minciuna şi şmecheria pot fi criminale

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a mers, astăzi, pe strada Tăbăcarilor, devenită loc de pelerinaj în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv, mistuit de un incendiu vinerea trecută.

Bilanţul tragediei a urcat la 31 de decese.

Pentru a da un semn de solidaritate, monseniorul s-a rugat în mijlocul mulţimii atât pentru cei morţi, cât şi pentru cei răniţi.

„Cred că n-am lucrat îndeajuns până acum, în aceşti 25 de ani, noi, bisericile, ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi şi de a acţiona”, a declarat arhiepiscopul.

„Noi înghiţim foarte uşor neglijenţele, corupţia, minciuna, şmecheria şi toate acestea ni se par că sunt nimicuri, însă, vedeţi, circumstanţa aceasta ne-a arătat că acestea pot fi criminale. De aceea spun că n-am făcut mare lucru până acum să schimbăm, nu numai noi, Biserica, dar toată lumea, ceva, că nu am protestat când am întâlnit şi minciuna şi corupţia şi neglijenţa, indiferenţa, căci acestea, repet, pot fi criminale”, a afirmat Ioan Robu.

„I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toţi, din ţară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple aşa ceva, ca România să fie altfel”, a încheiat arhiepiscopul.