Confidenţialitate

Arhiepiscopia Tomisului cere în instanţă anularea restricţiilor privind pelerinajele

În Constanţa, unde carantina intră în vigoare vineri seara la ora 20, Arhiepiscopia Tomisului a dat în judecată autoritățile.

Prelatii cer anularea deciziei prin care participarea la procesiuni a persoanelor din alte localități este interzisă, în contextul în care pelerinajul de Sfântul Andrei este la sfârșitul acestei luni.

Pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sf. Apostol Andrei, din comuna Ioan Corvin, judeţul Constanţa nu se mai poate ţine anul acesta la fel ca în trecut din cauza restrictiilor în vigoare.

IPS Teodosie caută în instanţă soluţii.

“Credincioşii ne-au cerut! Cui ne lăsaţi? – primesc 700 de telefoane pe zi. Pot să fiu eu indiferent? Nu sunt eu păstorul lor? Cum să nu aibă dreptul să se închine?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi o altă restricţie, aceea de a oficia înmormântări doar în exterior pe durata carantinei îi nemulţumeşte pe reprezentanţii Bisericii:

Prefectul de Constanţa aminteşte că doar respectarea măsurilor de distanţare ţine epidemia sub control.

“Vom încerca să vedem cum realizăm medierea între necesităţile spirituale pe care le avem şi necesitatea de a respecta prevederile legale, care sunt destinate a ne apăra pe noi, cei care trăim în acest oraş. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, pe durata carantinei in Constanta, sunt permise slujbele religioase doar în exteriorul clădirilor. Regula se aplica si inmormantari, unde au voie sa participe doar 20 de persoane. Masurile sunt in vigoare 2 saptamani.