Confidenţialitate

Argeș: Un bărbat a murit la o zi după ce a primit prima doză din vaccinul anti-COVID

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Argeș, vaccinat împotriva COVID, a murit acasă, la o zi după ce a primit prima doză.

Autoritățile sanitare spun că, la momentul vaccinării, bărbatul nu prezenta probleme de sănătate cronice. Medicul de familie al bărbatului spune că ar fi avut probleme cu tensiunea și cu colesterolul.

În 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

După triaj, echipa medicală nu a identificat probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere, și nu a avut nicio problemă, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

La patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Mioveni pentru că se simțea rău.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

În urma investigațiilor, s-a decis ca bărbatul să rămână sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeș a sesizat autoritățile pentru efectuarea autopsiei. Medicul de familie al pacientului a spus că bărbatul se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.